Jessica Holwerda

Kosten mondhygiënist

Betaalbare mondzorg

Maximale kosten mondhygiënist

De maximale prijs die een tandarts of mondhygiënist mag vragen voor een behandeling wordt in Nederland bepaald door de overheid. Jaarlijks stelt de Nederlandse Zorgautoriteit deze tarieven vast. Zo wil de overheid mondzorg in Nederland betaalbaar houden. De tarieven die wij hanteren, zijn te zien op allesoverhetgebit.nl.

Voor cosmetische mondzorg, zoals tanden bleken, is er geen maximaal tarief opgelegd door de overheid. Ook mogen materiaalkosten 1 op 1 aan de patiënt doorberekend worden.

Duidelijke tarieven

Hoe worden kosten mondhygiënist berekend?

Een behandeling bij de mondhygiënist kan uit meerdere onderdelen bestaan. Alle onderdelen van een behandeling zijn gekoppeld aan een zogenaamde prestatiecode met bijbehorende prijs. Elke tandarts en mondhygiënist in Nederland gebruikt deze codes en ook verzekeringsmaatschappijen werken hiermee.

Voor ons als mondhygiënist zijn de M-codes en T-codes het belangrijkst. De M-codes zijn preventieve codes, zoals tandsteen verwijderen en gebitsreiniging. Bij bijna alle M-codes worden de mondhygiënist kosten per 5 minuten zorg berekend. Hoe hoog de kosten voor uw bezoek zijn, is dus deels afhankelijk van de duur van de behandeling.

T-codes zijn tandvleesbehandelingen. T-codes worden berekend wanneer er een langer behandeltraject nodig is, bijvoorbeeld wanneer u last heeft van een vergevorderde tandvleesontsteking (parodontitis). Voorafgaand aan het behandeltraject ontvangt u een begroting. Hierdoor heeft u een idee van de te verwachten kosten.

Betaling mondzorg

De kosten van een behandeling dienen direct na de behandeling te worden voldaan.
U kunt bij ons pinnen.

Jessica Holwerda

Afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Tarieven

6 + 9 =